Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Tuottavuusohjelma ei vaaranna turvallisuutta

Valtion tuottavuusohjelma toteutetaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta vaarantamatta. Hallituksen talouspolittinen ministerivaliokunta sopi periaatteesta torstaina.

Avaa Yle-sovelluksessa

Sisäministeri Anne Holmlund (kok.) pitää periaatelinjausta hyvänä muun muassa poliisitoimen kannalta. Holmlund ei vielä halua kertoa oman hallinonalansa tuottavuustavoitetta.

Hän kuitenkin uskoo, että tavoitteeseen päästään viranomaisten yhteistyöllä, organisaatiouudistuksilla ja hyödyntämällä uutta tekniikkaa. Esimerkiksi poliisin organisaatiouudistuksen tarkoitus on siirtää työntekijöitä hallinnosta kenttätyöhön. Myös Hätäkeskuksessa ja Rajavartiolaitoksessa on vireillä uudistuksia.

Holmlundin mukaan hallituksen periaatelinjaus mahdollistaa sen, että ministeriön tuottavuustavoitteita voidaan harkita uudelleen, mikäli uudistukset eivät tuota odotettua tulosta. Tällöin voitaisiin esimerkisi saada lisäaikaa vaadittuihin henkilöstövähennyksiin, arvioi Holmlund.

Tuottavuusohjelman vaikutukset esimerkiksi Hätäkeskuslaitokseen ovat huolettaneet eduskunnassa.

Hallitus sopi tänään, että tuottavuusohjelman tavoitteista ei tingitä. Valtion työntekijöitä vähennetään 4 800 vuosina 2012 - 2015. Vähennysten kohdentumisesta eri hallinnonaloille päätetään maaliskuussa.

Tuottavuusohjelman tavoitteena on vähentää kaikkiaan noin 15 000 työpaikkaa valtion hallinnosta.

Suosittelemme sinulle