Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

TeliaSoneralla ulosmarssi kolmella paikkakunnalla

TeliaSonera Finlandin toimihenkilöt Varkaudessa, Kouvolassa ja Iisalmessa poistuivat torstaina puolenpäivän jälkeen työpaikoiltaan vastalauseena työpaikkojen lakkauttamiselle.

Avaa Yle-sovelluksessa

Toimihenkilöt tuomitsevat tavan, jolla yt-neuvotteluja käydään. Heidän mukaansa yhtiön johto ja konsernin pääluottamusmies neuvottelevat keskenään ja yt-prosessin kohteena olevat toimihenkilöt pidetään pimennossa.

Työnantajan henkilöstöpolitiikkaa pienillä ja keskisuurilla paikkakunnilla joutuu seuraamaan tiedotusvälineistä, toimihenkilöt sanovat.

Varkauden, Kouvolan ja Iisalmen toimihenkilöt vaativat, että työpaikat säilytetään paikkakunnilla ja että yt-neuvottelut käydään henkilöstön vuorovaikutuksella. Lakkautuksen alla useita yksiköitä TeliaSonera aikoo lakkauttaa useita yksiköitä ympäri maata. Luottamusmies Jussi Hartikaisen mukaan lakkautusuhan alla ovat Kemin, Porin, Joensuuun, Imatran, Porvoon, Hyvinkään, Varkauden ja Kouvolan yksiköt. Kukin yksikkö työllistää vakituisesti 20 - 60 ihmistä ja kaikkiaan ne työllistävät noin 300 ihmistä.

Toimihenkilöunioinin mukaan TeliaSoneran johdolle on jo pitkän aikaa viestitetty, että yt-neuvotteluissa toiminnnan on oltava avointa ja kaikkien asianosaisten on oltava tietoisia asioiden etenemisestä.

Tällä hetkellä TeliaSoneralla on käynnissä niin monia yt-neuvotteluja, että se on aiheuttanut hämmennystä.

Suosittelemme