Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Hedelmöityshoidot sallitaan jatkossakin kaikille

Eduskunta on sallimassa hedelmöityshoidot vastedeskin myös yksinäisille naisille ja naispareille. Eduskunta hyväksyi hallituksen alkuperäisen esityksen kaltaisen vastalauseen.

Avaa Yle-sovelluksessa

Lakivaliokunnan enemmistön kannattama tiukempi hoitorajaus hävisi äänin 83- 105. Äänestyksessä hävinneet olisivat halunneet rajata hedelmöityshoidot pelkästään naisen ja miehen välisissä parisuhteissa eläville.

Hedelmöityshoitolaki hyväksyttiin nyt hallituksen esittämässä muodossa. Äänestyksessä hävinneet olisivat halunneet rajata hedelmöityshoidot naisen ja miehen välisissä parisuhteissa eläville. Tämä kanta sai niukan enemmistön eduskunnan lakivaliokunnassa.

Äänestyksessä tyhjää äänesti vihreiden Merikukka Forsius. Yksi kansanedustaja, Pohjois-Karjalan vaalipiirin Hannu Hoskonen, merkittiin poissaolijaksi, vaikka hänen tarkoituksensa oli äänestää lakivaliokunnan kannan mukaisesti. Äänestystulos ei kuitenkaan muutu, vaan Hoskosen kanta merkitään eduskunnan pöytäkirjaan.

Mietinnön kaatumisen vuoksi asia menee seuraavaksi suuren valiokunnan käsittelyyn. Sen uskotaan keskiviikkona asettuvan täysistunnon nyt hyväksymälle kannalle.

Suosittelemme