Hyppää sisältöön

Luvattomat tv-katselijat säikähtivät nimien julkistamiskohua

Luvattomat televisionkatselijat ovat säikähtäneet ehdotusta tv-maksun maksaneiden nimien julkistamisesta. Kohun myötä ilmoituksia televisioista on kuluneen viikon aikana tehty Viestintävirastolle selvästi tavallista enemmän.

Tv-maksuhallinnon johtaja Anssi Laakso Viestintävirastosta kertoo, että ilmoituksia on tullut päivittäin jopa satoja sekä Internetin kautta että puhelimitse.

Viestintäviraston pääjohtaja Rauni Hagman kertoi tiistaina, että perustieto tv-maksun maksamisesta on julkinen. Sen sijaan virasto ei vielä ole ratkaissut, voiko esimerkiksi maksun rästiin jäämisen julkistaa.

Keskustelu tv-lupatietojen julkisuudesta sai alkunsa Ruotsissa ministerin eroon johtaneesta maksupinnauksesta.

Asian tultua julki ainakin tuhat ihmistä teki jo ensimmäisen viikon aikana tv-ilmoituksen.

Tv-maksujen maksajat julki vasta torstaina Viestintävirasto julkistaa vasta torstaina puoliltapäivin tiedot tv-luvan maksajista. Alunperin viraston oli tarkoituksena kertoa tiedot voimassa olevista tv-ilmoituksista keskiviikkona. Viraston pääjohtajan Rauni Hagmanin mukaan lykkääntymisen syynä on tekniset ongelmat. Virastolle on tullut useita tv-ilmoituksiin liittyviä tietopyyntöjä muun muassa tiedotusvälineiltä. YLE24

Suosittelemme sinulle