Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Finnairin lennot vähitellen aikatauluun

Finnairin lentoaikataulut ovat palailemassa normaaleiksi perjantai-iltana päättyneen stuerttien ja lentoemäntien lakon jälkeen. Kotimaan ja Euroopan reittilennot lentävät kuitenkin yhä poikkeusaikataulussa. Etelän lomalennot myöhästelevät vielä sunnuntainakin.

Avaa Yle-sovelluksessa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla Finnairin palvelupisteet ruuhkautuivat aamulla asiakkaiden tiedusteluista.

Finnairin lentoemännät ja stuertit ovat palanneet jo töihin, mutta kaikkia lentokapteeneja ei ole saatu vuoroihin työaikamuutosten takia. Euroopan kentillä on edelleen paljon paluukuljetuksia odottavia matkustajia.

Finnairilta neuvotaan tarkastamaan lentojen tilannetta Internetistä sekä saapumaan kentälle hyvissä ajoin.

Palkkauskiistaan välirauha Finnairin lentoemäntien ja stuerttien lakon osapuolet pääsivät sopuun lakon lopettamisesta perjantai-illalla. Varhain torstaiaamulla alkanutta lakkoa soviteltiin perjantaina iltapäivästä lähtien valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen toimesta. Työkiista koski Finnairin päätöstä palkata 500 henkeä virolaiseen tytäryhtiöönsä sen työehdoilla ja palkoilla. Työntekijäpuolta edustavan Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen mielestä yhtiö yritti romuttaa teollaan alan nykyisen työehtosopimuksen. Nyt sovitun ratkaisun mukaan Finnairin uusiin työntekijöihin sovelletaan nykyisen työehtosopimuksen mukaista palkkausta. Nykyinen työehtosopimuus päättyy vajaan vuoden kuluttua. Osa lakon aiheuttaneista ongelmista jää seuraavan neuvottelukierrokseen. Marraskuussa alkavatkin uudet työehtsopimusneuvottelut. Finnairin mukaan voimassaolevaan työehtosopimukseen saatiin kuitenkin muutoksia ja sopimus tuo selviä kustannussäästöjä. YLE24

Suosittelemme