Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Erling: Laittomista maksuista informoitava tullia

Suomen tullin pääjohtaja Tapani Erling sanoo olleensa tietoinen, että suomalaisrekoilta on kerätty laittomia maksuja itärajalla.

Avaa Yle-sovelluksessa

YLEn Aamu-TV:n haastattelema Erling toteaa, että tähän asti tietoon tulleisiin tapauksiin on puututtu, jolloin tilanne on aina korjaantunut. Hän lupaa, että myös nyt ilmi tulleet laittomien maksujen keräämiset Svetogorskin tullissa selvitetään.

Erling korostaa, että tapauksista on aina informoitava tullia ja kerrottava yksityiskohtaisesti, mitä on tapahtunut, missä ja miten suuria maksuja on kerätty. Hän painottaa, että laittomia maksuja ei missään tapauksessa pidä maksaa.

Kuljetusyritysten mukaan rekoilta on rajalla peritty 10 - 80 euron taksa ylityskerralta. Rahaa on vaadittu lähes kaikilta, myös venäläisiltä rekoilta. Jos maksuista on kieltäytynyt, on rajanylitys voinut viivästyä kymmeniä tunteja, jopa päiviä.

Suomen tullin lisäksi myös Venäjän tullilaitoksen pääjohtaja Andrei Beljaninov aikoo selvittää tilannetta. - Jos tiedot (laittomista maksuista) pitävät paikkansa, ryhdymme toimiin välittömästi, hän lupaa.

Erling kertoi Aamu-TV:ssä myös toimenpidesuosituksista rajanylitysliikenteen parantamiseksi. Hänen mukaansa keskeistä on vähentää rajaviranomaisten määrää: nykyään rekkamiehet joutuvat asioimaan 6 - 7 viranomaisen pakeilla, jolloin rajalle syntyy helposti ruuhkia.

Kuukausi sitten asetettu selvitys toimista rajaliikenteen kulun nopeuttamiseksi julkaistaan kokonaisuudessaan tänään.

Suosittelemme