Hyppää sisältöön

G20-kokous päättyi Melbournessa

Teollisuusmaiden ja nousevien kehittyvien maiden G20-kokous on päättynyt Australian Melbournessa.

Kokous vaatii investointien ja tehokkuuden lisäämistä, jotta maailman energiamarkkinat pystyvät vastaamaan kasvavaan tarpeeseen.

Kokous painotti, että keskuspankkien on koetettava torjua inflaatiota valppaasti tilanteessa, jossa epävakaa öljynhinta aiheuttaa myös muiden hintojen nousua.

20 maan valtiovarainministerit ja keskuspankkijohtajat keskustelivat myös fossiilisten polttoaineiden yhä kasvavan kysynnän ja ilmastonmuutoksen yhteydestä. Puheenjohtajamaan Australian mukaan monet kehittyvät maat pelkäävät päästörajoitusten nostavan energian hintaa ja olevan esteenä niiden kehittymiselle.

Yhdysvaltain apulaisvaltiovarainministeri Robert Kimmit totesi päätöspuheessaan, että G20-maiden velvollisuus on suojella maailman talouden kehitystä Pohjois-Korean ja Iranin kaltaisilta uhilta. Hän kertoi pelkäävänsä maiden pyrkivän tahallisesti horjuttamaan maailmantaloutta.

G20-maiden kokoukseen ottivat osaa USA, Saksa, Japani, Ranska, Italia, Britannia, Kanada, EU-maiden edustaja, Argentiina, Australia, Brasilia, Kiina, Intia, Indonesia, Meksiko, Venäjä, Saudi-Arabia, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea ja Turkki.

Lauantaina mellakaksi yltynyt globalisaation vastainen protestimarssi ei toistunut sunnuntaina. Sunnuntainen mielenosoitus oli lauantaista pienempi ja sujui rauhallisesti.

Suosittelemme sinulle