Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Topelius-palkinto nuorten blogikirjalle

Vuoden 2006 Topelius-palkinto korkeatasoisesta nuortenkirjasta on annettu kirjailija Tuija Lehtiselle teoksesta www.liisanblogi.net. Lastenkirjojen Arvid Lydecken -palkinnon sai puolestaan Maria Vuorio kirjasta Jäniksen housuissa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Nuorisokirjailijat ry:n palkintoperusteiden mukaan www.liisanblogi.net on kielellisesti taipuisa ja kekseliäs kertomus nuoruuden tärkeistä asioista kuten ystävyydestä ja identiteetin vahvistumisesta. Tytön näkökulma, huumori ja blogi eli nettipäiväkirja tuovat tarinaan tuoreutta, ajankohtaisuuta ja yllätyksellisyyttä, raati kehuu. Maria Vuorion saturomaani Jäniksen housuissa taas on yhtä aikaa viisas ja hauska ja tuo suomalaisen eläinsadun nykypäivään, raati perustelee. Kirja myös esittelee koko joukon suomalaisia eläimiä ja sen lukeminen maistuu lasten lisäksi aikuisillekin. Vuonna 1946 perustettu Topelius-palkinto on maamme vanhin nuorisokirjallisuuspalkinto. Arvid Lydecken -palkintoa on jaettu 1960-luvulta lähtien. Molempien palkintosumma on 1 700 euroa.

Palkintoraadin puheenjohtaja oli kirjastonhoitaja Maija Korhonen ja muina jäseninä lehtori Karl Grünn, kirjastonhoitaja Katariina Ahtiainen ja kriitikko Ismo Loivamaa.

Suosittelemme