Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Time-lehden valinta vuoden henkilöksi olet sinä

Time-aikakauslehti onnittelee kannessaan "sinua" vuoden henkilöä. Lehden mukaan informaatioteknologian aikakaudella yhteiskuntaa muuttavat Internetin käyttäjät, eivät tiedotusvälineet. Lehden kantta koristaa tietokoneen näyttö, jonka peilipinnasta lukija voi ihailla itseään.

Avaa Yle-sovelluksessa

Lehti kutsuu nykyaikaa digitaaliseksi demokratiaksi. Time kirjoittaa, että maailmanpolitiikan konfliktien sijaan kuluneesta vuiodesta voi nostaa esiin yhteisöllisyyden ja yhteistyön mittavan kasvun. Lehti mainitsee muiden muassa Wikipedian, You Tube -videosivuston ja My Space -sivut, joiden sisältöjä voi luoda kuka tahansa Internetin käyttäjä.

Time-lehden vuodesta 1927 myöntämän tunnustuksen saa henkilö, joka on vuoden aikana eniten vaikuttanut ihmisten elämään hyvässä tai pahassa. Siiksi valinta on aiemmin osunut sellaisiinkin henkilöihin kuin Josef Stalin tai Adolf Hitler.

Tämä vuosi ei ollut ensimmäinen, kun lehti ei nimennyt yksittäistä henkilöä. Vuonna 1950 nimettiin Amerikan sotilas ja vuonna 2003 Amerikan sotilaat. 40 vuotta sitten valinta osui suuriin ikäluokkiin, vuonna 1975 amerikkalaisnaisiin ja vuonna 1982 tunnustuksen sai tietokone.

Time, AP, AFP

Suosittelemme