Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Pappi siunasi naisparin - kantelu tuomiokapituliin

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli pohtii kantelua homoliittojen siunaamisesta. Kotimaa-lehden mukaan tuomiokapituliin on tehty kantelu pastori Leena Huovisen toiminnasta, koska tämän on väitetty siunanneen samaa sukupuolta olevien henkilöiden parisuhteen.

Avaa Yle-sovelluksessa

Kantelu on todennäköisesti kirkossa ennakkotapaus. Helsingin seurakuntayhtymän korkeakoulupastorina työskentelevä Leena Huovinen kertoi Kotimaa-lehden haastattelussa reilu vuosi sitten siunanneensa naisparin viime tammikuussa.

Huovinen toimii korkeakoulupapin työnsä ohella myös Suomen olympiajoukkueen kisapappina. Tuomiokapituli jätti asian pöydälle viimeviikkoisessa kokouksessaan. Asiaa on tarkoitus käsitellä uudestaan 6. helmikuuta.

Huovisen mukaan kirkossa ei ole säädöstä, jota vastaan hän olisi rikkonut. Huovinen sanoo, ettei parisuhteen siunaamisen kaavaa ole, joten sellaista toimitusta ei voida tehdä. Mitä asian juridiseen puoleen tulee, maan laki sallii samaa sukupuolta olevien parisuhteen virallistamisen, toteaa Huovinen.

Leena Huovinen lisää, että hän on siunannut kaksi ihmistä, ja siunaaminen on papin perustehtävä. Rangaistusten sijasta kirkossamme tarvittaisiin selviä pelisääntöjä, miten asiassa edetään, Leena Huovinen sanoo.

YLE Uutiset

Suosittelemme