Hyppää sisältöön

Yhdysvallat vähättelee kasvihuonekaasujaan

Yhdysvaltain energiaministeri Sam Bodman sanoo, että Yhdysvallat on pieni tekijä kasvihuonekaasujen päästöissä, kun ongelmaa tarkastellaan maailmanlaajuisesti.

Energiaministeri kehotti perjantaina valtioita aloittamaan maailmanlaajuiset keskustelut ilmastonmuutoksesta.

Ministeri Bodmanin mukaan Yhdysvaltain hallitus kuitenkin hyväksyy YK:n ilmastopaneelin uuden raportin, jonka mukaan ilmaston lämpeneminen on erittäin todennäköisesti ihmisen toiminnan aiheuttamaa. Bodman huomautti kuitenkin, että Yhdysvaltain yksipuolinen päästöleikkaus vahingoittaisi maan taloutta ja karkottaisi teollisuuden ulkomaille.

Yhdysvaltain hallituksen ilmastodelegaation johtaja puolestaan luonnehti Pariisissa YK:n ilmastoraporttia arvokkaaksi pohjaksi päätöksentekijöille.

Useat valtiot ovat arvostelleet ankarasti presidentti George W. Bushin hallintoa Kioton ilmastosopimuksen torjumisesta. Yhdysvallat vastaa yksin 25 prosentista maailman kasvihuonekaasujen päästöistä.

Viime kuussa Bush kuitenkin kuvasi puheessaan ensi kertaa ilmastonmuutosta vakavaksi haasteeksi ja sanoi, että Yhdysvalloissa on leikattava polttoaineen kulutusta.

Reuters

Suosittelemme sinulle