Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Talven ennätyspakkanen vaikeuttanut junaliikennettä

Pakkasten aiheuttamat ongelmat ovat häirinneet junien kaukoliikennettä koko päivän ajan. Kaukojunat ovat myöhästelleet päivän aikana 15 minuutista aina tuntiin.

Avaa Yle-sovelluksessa

Myöhästely on johtunut muutaman junan hyytymisestä aamulla pakkasiin. Aamun myöhästymiset ovat heijastuneet liikenteeseen koko päivän ajan.

Iltapäivällä kello 12.33:n Pendolino-vuoro Helsingistä Jyväskylään jouduttiin perumaan kokonaan. Ensimmäiset ongelmat alkoivat kuitenkin jo aamusta, kun Tampereelta Helsinkiin lähteneen InterCity-junan veturi hajosi Lempäälässä.

Tampereelta Helsinkiin hieman myöhemmin lähteneen junan matka katkesi puolestaan hieman ennen Parolaa. Tampereella on ollut myös pieniä vaihdevikoja. Oulusta Helsinkiin matkannut Pendolino puolestaan myöhästyi junan paineilmalaitteiden reistailtua pakkasessa.

Paikallisliikenne on sujunut päivän aikana ilman suurempia ongelmia.

Junaliikenteen ongelmat voivat kuitenkin jatkua myös lähipäivinä kovien pakkasten jatkuessa.

Talven pakkasennätys on rikottu Sallan Naruskalla. Ilmatieteen laitoksen mukaan Sallan Naruskalla oli viime yönä pakkasta -39,9 astetta. Myös Kemijärvellä mitattu -37,6 ja Juuan -38,1 asteen pakkanen päihitti viime kuun lopulla Inarin Nellimissä mitatun valtakunnallisen ennätyksen.

Suosittelemme