Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Junaliikenne sujui aamulla melkein normaalisti

Junaliikenne kulki tänä aamuna melkein normaalisti. Pohjoisesta tulevat yöjunat ovat tosin myöhästelleet varttitunnista tuntiin. Muussa junaliikenteessä on ollut joitakin 10 minuutin myöhästymisiä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjoisesta tulevan liikenteen myöhästymisiin vaikutti Kolarista Helsinkiin matkanneen junan yöllä tullut veturivika, joka heijastui muiden junien aikatauluihin.

Pääkaupunkiseudun lähijunat ovat olleet enimmäkseen ajoissa, joitakin pieniä myöhästymisiä lukuunottamatta.

Etelä-Suomen lumisade ei ole toistaiseksi tukkinut junaratojen vaihteita, mutta pakkasen aiheuttamia kalustovikoja on ollut. Pelti rytisi eilen pääkaupunkiseudulla Jäiset tienpinnat ja lumentulo aiheuttivat eilen pääkaupunkiseudulla kymmeniä peltikolareita.Helsingissä poliisi ilmoitti alkuillasta kolareiden määräksi 45. Kyse oli pääasiassa peräänajoista ja suuremmilta vahingoilta on ainakin toistaiseksi vältytty. Vantaan poliisin mukaan torstain iltapäiväruuhkan aikana kolareita ajettiin ajettu toistakymmentä. Kehä kolmosella Hakunilan kohdalla usean ajoneuvon onnettomuus haittasi liikennettä myöhään iltapäivällä. Onnettomuuspaikka saatiin raivattua hieman ennen kuutta. Alkuiltapäivästä 12-vuotias poika jäi puolestaan linja-auton alle Itä-Hakkilassa Vantaalla. Kävelytieltä ajoradalle juossut poika loukkasi onnettomuudessa jalkansa ja hänet vietiin sairaalahoitoon. Poliisi tutkii turmaa. Espoossa kolareita sattui toistakymmentä. Länsiväylällä Suomenojan liittymän ja Marinkylän eritasoliittymän välillä oli alkuillasta vajaan tunnin ajan käytössä vain yksi ajokaista, mikä hidasti liikennettä. Syynä oli kolaripaikan raivaus henkilöauton ajettua lumiauran. Vihdintiellä Espoossa sattui puolestaan iltakuuden jälkeen kahden auton yhteentörmäys, jossa loukkaantui lievästi kaksi henkilöä. Pääkaupunkiseudun tiet ovat edelleen paikoitellen erittäin liukkaat ja lumentulo on vaikeuttanut liikkumista entisestään. Tienpintojen petollisuutta lisää se, että peilijäisen tien pinnalle on satanut puuterilunta. Etelä-Savossa ja Kaakkois-Suomessa teitä ovat liukastuttaneet pitkään jatkuneet pakkaset. Kaakkois-Suomen tiepiirin mukaan pakkasliukkautta on vaikea torjua, sillä sora ei tartu jäiseen tienpintaan. Tietoa tieliikenteen häiriöistä Tiehallinnon sivuilta Kelikameroiden kuvaa Etelä-Suomesta Ajantasaista tietoa liikennetilanteesta VR:n sivuilla

Suosittelemme