Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Katainen tuomitsee kansanedustajan rasistiset puheet

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on tuominnut puolueen omista riveistä nousseet rasistiset puheet. Kansanedustaja Petri Salo (kok) sanoi lauantaina vaalitilaisuudessa Vaasassa muun muassa, että somalit ovat huumeidenkäyttäjiä eikä heillä ole aikomustakaan hankkia töitä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Vaalitilaisuudessa olleen äänestäjän kanssa maahanmuutosta keskustellut Salo muun muassa kehui vietnamilaisten sopeutumista Suomeen mutta väitti sitävastoin somalien olevan maahanmuuttajina täysi vastakohta.

Salon puheet levisivät julkisuuteen paikalla olleen yksityishenkilön tallentamalta nauhalta.

Salon mukaan ainoa vaihtoehto tilanteessa on äänestää kokoomusta, jotta puolue saisi itselleen sisäministerin salkun. Salo on siviiliammatiltaan poliisi.

Katainen irtisanoutuu Salon puheista Puheenjohtaja Kataisen mielestä on valitettavaa, että puolueen jäsen levittää ennakkoluuloja. Hänen mukaansa Salon näkemykset eivät seuraa kokoomuksen linjaa. Katainen irtisanoutuu Salon puheista ja lupaa tutkia asiaa. -Olennaista on, että meillä on vahva pakolaispolitiikka ja tarvitsemme työvoimaa ulkomailta, sanoi Katainen. Salo sanoi tänään seisovansa näkemystensä takana ja perää parempaa kieliopetusta, jotta maahanmuuttajat sopeutuisivat paremmin yhteiskuntaan. - Sen mitä sanon, sanon kokoomuksen äänellä, lisää Salo. YLE Uutiset

Suosittelemme