Hyppää sisältöön

Ahmadinejad jatkaa uhitteluaan

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad jatkaa uhmakkaita lausuntojaan maan ydinohjelmasta syntyneessä kiistassa. Yhdistyneissä arabiemiraateissa vieraileva Ahmadinejad varoittaa Yhdysvaltoja vakavista kostotoimista, jos maata vastaan hyökätään sotilaallisesti.

Sunnuntaina Ahmadinejad vaati Yhdysvaltoja vetämään joukkonsa pois Persianlahdelta. Hänen mukaansa ulkomaiset joukot ovat vastuussa aluetta riivaavasta epävakaudesta.

Yhdysvallat ja monet länsimaat pelkäävät Iranin kehittelevän ydinasetta ja ne ovat ajaneet kansainvälisiä pakotteita sitä vastaan. Iran on puolestaan kieltäytynyt lopettamasta uraanin rikastamista, jonka se sanoo olevan tarkoitetun vain energiantuotantoon.

Ahmadinejad vahvisti maanantaina myös Iranin suostuvan keskustelemaan Yhdysvaltojen kanssa Irakin turvallisuustilanteen parantamiseksi. Hänen mukaansa tapaaminen järjestetään Bagdadissa, mutta ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Valkoisesta talosta kerrottiin eilen, että Yhdysvaltain ja Iranin viranomaiset tapaavat lähiviikkoina Irakin pääkaupungissa.

Suosittelemme sinulle