Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Vantaan kehäradan rakentaminen alkaa 2009

Vantaan Kehäradan rakentaminen alkaa vuonna 2009. Asiasta päätettiin hallituksen budjettikehysneuvotteluissa keskiviikkona. Etukäteen toiveena oli ollut, että rakentamistöihin olisi päästy jo syksyllä 2008.

Avaa Yle-sovelluksessa

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) perustelee ratkaisua maanrakennusalan kohonneilla kustannuksilla. Vanhasen mielestä rakennustöiden aloittaminen aiottua myöhemmin voi synnyttää säästöjä rakentamiskuluissa.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) muistuttaa, että Kehäradan rakentamiselle ei aiemmin ollut sovittua aikataulua. Hän korostaa, että nyt hankeen valmistelua jatketaan ja myös hankkeen toinen osapuoli, Vantaan kaupunki voi jatkaa työtään.

Mikäli rakennusala käy kuitenkin ylikierroksilla vielä vuonna 2009, voidaan Kehäradan ajoitusta joutua harkitsemaan uudelleen, Katainen arvioi.

Pääradan ja Martinlaakson radan toisiinsa yhdistävän Kehäradan rakentamisen arvioidaan maksavan 400 miljoonaa euroa. Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta kulkevan radan varrelle on kaavoitettu kokonaan uusi kaupunginosa.

YLE Uutiset Hallitus sopi menokehyksistä

Suosittelemme