Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Junat kulkevat taas aikataulussaan

Junat kulkevat taas aikataulussaan, kun Kouvolan ja Pieksämäen välistä liikennettä iltapäivällä haitannut turvalaitevika on saatu korjattua. Edellisen, Tampereen ja Helsingin väliä hidastaneen vian korjaus keski maanantaista pitkälle tiistain puolelle. Kaikkiaan myöhästelyt saattavat tulla kalliiksi VR:lle, kunhan tuhannet ihmiset saavat korvaushakemuksensa kuntoon.

Avaa Yle-sovelluksessa

Kouvolan ja Pieksämäen välistä junaliikennettä enimmillään noin puolella tunnilla myöhästyttänyt turvalaitevika on saatu korjattua.

Myöhästymiset johtuivat Kouvolassa ilmenneestä turvalaiteviasta, joka koski tietokonepohjaista junien ohjausta. Vian korjaaminen kesti tiistaina iltapäivällä muutaman tunnin.

VR:stä kerrotaan, että päivän mittaan muillakin rataosuuksilla on ollut enimmillään 10 minuutin myöhästymisiä maanantaina sattuneiden ajolankavikojen vuoksi. Maanantaisen vian takia junien kokoonpanossa on edelleen muutoksia. Siten aikatauluissa ilmoitetut junatyypit voivat vaihdella vielä tiistaina.

Ajolankavika korjattu Maanantai-illan ja tiistaiaamun aikana Turengissa ilmenneet sähkörataviat saatiin korjattua tiistaina aamuseitsemään mennessä. VR:n mukaan ongelmien vuoksi junien kokoonpanoissa on edelleen poikkeuksia. Siten aikatauluissa ilmoitetut junatyypit voivat vielä vaihdella. Maanantaina sattunut sähköratavaurio johtui ajolankojen putoamisesta maahan molemmilta raiteilta Turengissa. Vaurio aiheutti myöhästymisiä noin 15 junavuoroon ja matkustajia jouduttiin kuljettamaan linja-autoilla vauriopaikan ohitse. Yöjunat ajettiin Turengin läpi dieselveturein. Toinen yöjuna jäi aikataulustaan kolme ja toinen puolitoista tuntia. Myöhästely voi tulla kalliiksi VR:lle Junaliikennettä haittaavat myöhästelyt voivat tulla kalliiksi VR:lle, kun matkustajat aikanaan lähettävät korvaushakemukset yhtiölle. Lain mukaan VR joutuu korvaamaan enimmillään 5 000 euroa, jos myöhästymisestä aiheutuu matkustajalle taloudellisia menetyksiä

Tyypillisiä korvauksia ovat taksimatkat, mutta myös lentolippuja on jouduttu korvaamaan, kun matkustaja ei ole junien myöhästymisten vuoksi ehtinyt koneeseen.

Esimerkiksi maanantain ja tiistain liikennettä sotkenut vika vaikeutti tuhansien ihmisten matkaa.

Suosittelemme