Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Liikenneministeri selvittää VR-Radan rahantarvetta

Liikenneministeri Anu Vehviläisen mukaan hallituksen syksyn lisäbudjettiesitys voisi olla yksi vaihtoehto, kun etsitään ratkaisua rautateiden rakennus- ja korjausyhtiön VR-Radan lomautusuhkaan.

Avaa Yle-sovelluksessa

Liikenneministeri ymmärtää, että tilanne on VR-Radan osalta vakava. Yhtiö aikoo lomauttaa koko henkilöstönsä, jos töitä ei syksyksi löydy. VR-Radalla on noin 2 000 työntekijää. Yhtiössä on täystyöllisyys syksyyn asti, mutta sen jälkeen rahoitustarve tämän vuoden osalta on noin 25 miljoonaa euroa. Liikenneministeriö käy keskusteluja VR-konsernin suuntaan, mikä on VR-Radan todellinen rahantarve.

Hallitus ei tämän kevään lisäbudjettiesityksessään ehdottanut lisärahoitusta perusradanpitoon, eli käytännössä VR-Radalle. Lisäbudjettiesitystä käsitellään tiistaina eduskunnassa.

Liikenneministeri Anu Vehviläisen mukaan liikenneministeriö esitti lisärahoitusta perusradanpitoon.

- Valtiovarainministeriöstä voi kysyä, miksi se ei käynyt, Vehviläinen toteaa.. Asiasta ei ole sittemmin hallituksessa keskusteltu.

- Pohjimmiltaan kysymys on siitä, että tämän vuoden varsinaisessa budjetissa rahoitus ei ole riittävä, liikenneministeri sanoo. Vuoden 2007 varsinaisen budjettiesityksen teki aiempi, Keskustan, SDP:n ja RKP:n hallitus.

Aiempina vuosina perusradanpitoon on annettu lisää rahaa lisäbudjeteissa ja samalla estetty VR-Radan lomatukset.

Suosittelemme