Hyppää sisältöön

Salamasta loukkaantuneet varusmiehet pois sairaalasta

Kaikki Niinisalon sotaharjoituksissa salamaniskusta loukkaantuneet varusmiehet ovat päässeet pois sairaalahoidosta. He voivat lääkärin mukaan hyvin. Salamaniskussa loukkaantui 33 varusmiestä, heistä ainakin kolme oli hengenvaarassa.

22 varusmiestä selvisi turmasta hyvin lievin vammoin, ja heidät hoidettiin kuntoon paikan päällä.

Everstiluutnantti Jukka Orava kertoo YLE Uutisille, että onnettomuus tapahtui, kun hyvin äkillinen ukkoskuuro ylitti harjoitusalueen.

- Salama iski kahteen eri tukikohta-alueeseen, joista toinen on Niinisalon varuskunnan alueella ja toinen 15 kilometrin päässä ampumakenttäalueella, Orava kuvailee.

Oravan mukaan Niinisalon alueella loukkaantuneiden vammat olivat hyvin lieviä, lähinnä kuulovammoja. Vakavamminkaan loukkaantuneilla ei ole hengenvaaraa.

Osa loukkaantuneista saattaa jatkaa harjoituksia, mutta he voivat myös lähteä kotiin. Heitä hoitaneen lääkärin mukaan harjoituksen jatkaminen olisi jopa suotavaa, jotta iskusta ei jäisi ikäviä muistoja.

Oravan mukaan lääkärin ensiarvion perusteella vakavammin loukkaantuneiden vammat ovat tyypillisiä salaman aiheuttamia vammoja eli sähköiskuvammoja.

Turma sattui kello 22.40:n aikaan torstai-iltana. Vakavammin loukkaantuneet palvelevat panssariprikaatissa, lievempiä vammoja saaneet viestirykmentissä.

Puolustusvoimien mukaan lievemmin loukkaantuneet ovat kaikki olleet yhteydessä omaisiinsa ja vakavimmin loukkaantuneiden omaisiin on oltu yhteydessä.

Niinisalossa järjestetyn Läntisen maanpuolustusalueen Paiste 07 -harjoituksen paluumarssien on määrä alkaa perjantaina.

Suosittelemme sinulle