Hyppää sisältöön

Hamas tukee BBC-toimittajan vapauttamista

Gazassa vallan ottanut Hamas järjestö on luvannut tukea siepatun brittijournalistin Alan Johnstonin vapauttamista. Hamasin edustaja on uhannut Johstonin siepannutta Islamin armeija nimistä ryhmittymää voimatoimilla, ellei maaliskuussa siepattua toimittajaa vapauteta vielä maanantaina. Britannian hallitus antaa ymmärtää, että Hamasin väliintulo on propagandaa ja voi jopa häiritä neuvotteluja siepatun brittitoimittajan vapauttamiseksi.

Islamin armeija -ryhmittymä on tähän asti vaatinut Britanniassa vangittujen muslimien vapauttamista ehtona Alan Johnstonin vapauttamiselle.

Palestiinalainen islamistiryhmä on uhannut tappaa Gazassa sieppaamansa Britannian yleisradion BBC:n toimittajan. Ryhmä sanoi Al-Jazeera -televisiokanavan näyttämällä videolla tappavansa Johnstonin, jos ryhmän vaatimuksiin ei suostuta.

Ryhmän tiedottaja kiisti ryhmän päässeen sopimukseen islamistijärjestö Hamasin kanssa toimittajan vapautuksesta. Sieppaajat myönsivät kuitenkin käyneensä neuvotteluja Hamasin kanssa. Aiemmin Hamasin edustaja kertoi, että Johnston vapautettaisiin lähitunteina.

Palestiinalaisryhmä sieppasi BBC:n toimittajan Alan Johnstonin Gazassa yli kolme kuukautta sitten. Kaksi viikkoa sitten Johnston nähtiin ensimmäisen kerran sieppauksen jälkeen videonauhalla islamistitaistelijoiden käyttämällä internetsivustolla . Reuters, BBC ja YLE Uutiset

Suosittelemme sinulle