Hyppää sisältöön

Lentolippujen hintoihin halutaan selvyyttä

Euroopan parlamentti haluaa selkeyttää lentolippujen hinnoittelua ja lopettaa lentoyhtiöiden käytännön julkaista kuljetusmaksut ilman veroja tai lisämaksuja.

Lentomatkustajilla on oikeus saada tietää lentolippujen lopullinen hinta avoimella ja selkeällä tavalla, parlamentin tiedotteessa todetaan. Parlamentti vaatii, että kaikkiin julkaistaviin yleisölle suunnattuihin lentokuljetusmaksuihin on sisällytettävä kaikki sovellettavat verot, maksut ja palkkiot, jotka ovat tiedossa julkaisuhetkellä.

Lentoasemien tai ilma-alusten turvatoimien kustannukset on ilmoitettava parlamentin vaatimuksen mukaan eriksen matkustajalle, jos ne sisällytetään lentolipun hintaan. Turvallisuusveroja- tai maksuja on käytettävä kattamaan vain lentoaseman tai lentokoneen turvatoimien kustannukset.

Parlamentin hyväksymä mietintö koskee komission ehdotusta, jolla tarkistetaan lentoliikenteen sisämarkkinoiden kolmatta lainsäädäntöpakettia vuodelta 1992. Paketti koskee muun muassa lentoliikennelupien myöntämistä ja kuljetusmaksuja.

Suosittelemme sinulle