Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Junaliikenne hidasta Suomen ja Venäjän välillä

Myöhästymisten odotetaan jatkuvan Helsingin ja Moskovan välisessä junaliikenteessä ainakin vielä keskiviikon ajan. Myöhästymisen selvittely venäläisten kanssa on VR:n mukaan ollut ongelmallista, kun tietoa myöhässä olevista junista ei ole saatu tarpeeksi. Moskovasta Helsinkiin illalla lähtenyt Tolstoi-juna on arviolta kolmisen tuntia myöhässä, VR:n liikenteenohjauksesta kerrotaan. Aikataulun mukaan junan olisi pitänyt olla Vainikkalassa 08.25 ja saapua Helsinkiin 11.33.

Avaa Yle-sovelluksessa

Myös Helsingistä maanantaina illansuussa Moskovaan lähtenyt juna oli pahasti myöhässä.

Junat myöhästelevät maanantaina illalla Venäjällä sattuneen junaturman katkaistua Moskovan ja Pietarin välisen pääradan. Junat joutuvat kulkemaan kiertoreittejä, kun yksi rata on poissa käytöstä.

Pietarin ja Helsingin väliseen junaliikenteeseen pommi-iskulla ei sen sijaan ollut vaikutusta.

Kankeaa yhteydenpitoa

VR odottaa tarkempaa tietoa aikataulumuutoksista venäläiseltä junayhtiöltä. Yhteistyö venäläisten kanssa ei ole sujunut ongelmitta.

VR:n liikennesuunnittelupäällikkö Herbert Mannerström arvostelee etenkin venäläisyhtiön tiedottamista.

- Me olemme joutuneet hirveästi itse kyselemään. Sieltä ei tahdo oikein oma-aloitteisesti tulla tietoa. Ensin annettiin kovin optimistisia lausuntoja siitä, milloin juna mahdollisesti tulisi jo rajalle, mutta ne eivät pitäneet paikkaansa.

Osan Helsinkiin yöllä saapuneista Tolstoi-junan matkustajista oli tarkoitus jatkaa matkaa Helsingistä eteenpäin lentokoneella tai laivalla. VR on varautunut korvaamaan junan matkustajille myöhästymisestä koituvia kustannuksia. Yhteyttä voi ottaa joko lipputoimistoon tai sitten internetin kautta.

VR:ssä ei vielä päätetty, aiotaanko venäläisyhtiöltä hakea korvauksia myöhästymisestä aiheutuneista kustannuksista.

Suosittelemme