Hyppää sisältöön

EKP:n pääjohtaja huolissaan Ranskan taloudesta

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Jean-Claude Trichet varoittaa Ranskaa julkisen talouden heikosta tilasta. Trichet sanoi ranskalaisen radiokanavan haastattelussa, että Ranskan julkinen talous on erittäin suurissa vaikeuksissa.

Toissapäivänä Ranskan pääministeri Francois Fillon sanoi Korsikassa, että Ranskan valtio on konkurssin partaalla.

Trichet'n mukaan Fillon teki oikein korostaessaan ongelmaa. EKP:n pääjohtaja sanoi, että julkisen talouden huono tila on ilmeinen rasite Ranskan koko kansantaloudelle.

Virkaanastumisestaan lähtien Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on aiheuttanut tyrmistystä muissa euroalueen maissa suunnitelmillaan laskea veroja talouskasvun kiihdyttämiseksi.

Keväällä euroalueen valtiovarainministerit sopivat saattavansa maidensa budjetit tasapainoon vuoteen 2010 mennessä. Sarkozy varoitti myöhemmin, että hänen suunnitelmiensa vuoksi tavoite saattaa toteutua vasta kaksi vuotta myöhemmin.

Sarkozy on myös arvostellut Euroopan keskuspankkia siitä, että pankki ei ole laskenut ohjauskorkoa talouskasvun piristämiseksi. Sarkozyn mukaan pankki ei ole myöskään tehnyt tarpeeksi euron vahvistumisen pysäyttämiseksi, mikä on vahingoittanut euroalueen vientiyrityksiä.

Suosittelemme sinulle