Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Suomi vaatii Venäjältä puuttumista rekkaruuhkiin

Liikenne- ja viestintäministeriö vaatii Venäjää varautumaan syksyn mittaan paheneviin rekkaruuhkiin Suomen ja Venäjän välisellä rajalla. Asia nousi esille, kun ministeriön kansiapäällikkö Harri Pursiainen ja Venäjän varaliikenneministeri Sergei Arisov tapasivat tänään tiistaina Pietarissa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Pursiaisen mukaan on välttämätöntä, että Venäjä lisää raja- ja tulliviranomaisten määrää loppuvuonna ruuhkien hillitsemiseksi. Lisäksi Venäjän on helpotettava rajamenettelyjä ja pantava toimeen suunnitelmat tarkastusten siirtämiseksi kauemmas rajalta, ministeriö vaatii.

Suomi haluaa lisäksi, että rajaliikenteen tilannetta käsitellään Suomen ja Venäjän välisissä maantieliikenneneuvotteluissa ja talouskomission kokouksessa lokakuussa.

Suomi on pyrkinyt parantamaan rajaliikenteen sujuvuutta mm. ohjaamalla liikennettä tarvittaessa vähemmän ruuhkaisille rajanylityspaikoille Nuijamaalle ja Imatralle. Vaalimaan rajanyrityspaikalle johtavalle tielle on valmistunut piennarlevennys 11 kilometrin matkalle Ylä-Pihlajan ja Lelun liittymän välille. Valtion ensi vuoden budjetissa esitetään rekkaparkin rakentamista Vaalimaan raja-asemalle.

Suomen ja Venäjän välinen raskas liikenne on lisääntynyt tänä vuonna 13 prosenttia. Liikennemäärän odotetaan kasvavan edelleen loppuvuonna. Viime viikosta lähtien rekkajonot ovat jälleen yltäneet kymmeniin kilometreihin.

Suosittelemme