Hyppää sisältöön

Yle esittää dokumentin Muhammed-piirroksista sittenkin

Yleisradio on päättänyt ottaa Muhammed-piirroskohua käsittelevän dokumenttielokuvan sittenkin ohjelmistoonsa. Elokuva esitetään ensi viikon tiistaina TV2-kanavalla. Aiemmin Yleisradio oli aikonut jättää tanskalaisen Bloody Cartoons -dokumentin nyt näyttämättä.

TV2:n kanavapäällikkö Ilkka Saari ja Dokumenttiprojektin tuottaja Iikka Vehkalahti sanovat, että elokuva esitetään, koska Ylen on epäilty hyllyttäneen ohjelman esimerkiksi kiihkomuslimien pelossa tai ohjelmista päättävien mieltymysten takia.

- Alun perin kyse oli siitä, että Miksi demokratia -sarjan kaikkia kymmentä elokuvaa oli vaikea mahduttaa demokratiakampanjaviikon ajalle. Kun eri kanavat valitsivat ohjelmia demokratiadokumenttien sarjasta, Muhammed-pilapiirroselokuvaa pidettiin aiheeltaan kuluneena. Tuolloin itse elokuva ei ollut vielä edes valmis, sanoo Vehkalahti, joka on yksi koko kansainvälisen sarjan tuottajista. Vielä muutama viikko sitten demokratiasarjassa oltiin lähettämässä yhteensä kahdeksan elokuvaa Ylen eri kanavilla, mutta koska Pakistanissa pidettiin vastikään vaalit, myös Pakistania käsitellyt dokumentti päätettiin sittenkin mahduttaa ohjelmistoon. Niinpä tanskalaisdokumentti olisi ollut Miksi demokratia -sarjan ainoa ohjelma, jota ei olisi nyt näytetty Suomen televisiossa. Demokratiasarja esitetään kymmenissä maissa. Vehkalahden mukaan kyse ei ollut sananvapauden rajoittamisesta, vaan ohjelmatoiminnasta, jossa tehdään koko ajan valintoja. Koska pilapiirrosdokumentille näköjään on kysyntää, sekin lähetetään osana demokratiasarjaa. Dokumentti Bloody Cartoons esitetään TV2:n Dokumenttiprojektissa ensi viikon tiistaina Venäjän tilannetta käsittelevän Durakovo-dokumenttielokuvan jälkeen. Myös se kuuluu Miksi demokratia -sarjaan. YLE Uutiset

Suosittelemme sinulle