Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Suomalaiset edelleen Tehyn työtaistelun takana

Selvä enemmistö suomalaisista kannattaa edelleen Tehyn työtaistelua, vaikka kannatus onkin viime mielipidemittauksesta hieman laskenut. Taloustutkimuksen YLE Uutisille viime viikon aikana tekemässä kyselyssä 57 prosenttia hyväksyy edelleen Tehyn toimet, kun luku viikkoa aikaisemmin oli 61 prosenttia.

Avaa Yle-sovelluksessa

Työtaistelua vastusti 27 prosenttia, kun edellinen luku oli 25 prosenttia. Epäröivien määrä on hieman kasvanut: 16 prosenttia ei osannut ottaa kantaa, kun luku edellisellä kerralla oli 13 prosenttia.

Suurista puolueista sosiaalidemokraattien kannattajat ovat edelleen Tehylle myötämielisimpiä, mutta myös keskustan ja kokoomuksen kannattajien kohdalla kannattajia on enemmän kuin vastustajia, kokoomuksen kohdalla jopa enemmistö.

Sukupuolijakaumaa vertailtaessa on ehkä mielenkiintoista se, että miehet suhtautuvat työtaisteluun myönteisemmin kuin naiset, mutta molempien enemmistö pitää Tehyn toimia oikeutettuina.

Myönteisimmin työtaisteluaikeisiin suhtautuvat edelleen 25 - 34-vuotiaat, kielteisimpiä ovat 50 vuotta täyttäneet. Kaikissa ikäryhmissä enemmistö vastaajista on kuitenkin työtaistelun takana. Myöskään vastaajien tulotaso ei näytä vaikuttaneen mielipidejakaumaan. Kaikissa ansiotuloluokissa enemmistö tukee edelleen työtaistelutoimia.

Taloustutkimuksen puhelinkyselyssä haastateltiin alkuviikosta maanantain ja torstain välisenä aikana runsasta tuhatta suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

YLE Uutiset jatkaa tutkimuksen teettämistä viikoittain työtaistelu-uhan alla.

YLE Uutiset

Suosittelemme