Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

VR:ää moititaan palvelujen heikentämisestä

Kuluttajavirasto pitää VR:n ilmoitusta joidenkin lipunmyyntipisteiden lakkauttamista palvelujen heikentämisenä. VR on ilmoittanut lopettavansa lipunmyynnin yhdeksällä rautatieasemalla ensi vuoden loppuun mennessä. Asemille ei ole luvassa edes lipunmyyntiautomaatteja.

Avaa Yle-sovelluksessa

Näiltä asemiltä nousevien matkustajien täytyy jatkossa ostaa lippunsa joko internetistä, R-kioskilta tai vasta junasta. VR perustelee asemien lipunmyyntipisteiden lakkauttamista nettilippujen suosion kasvulla.

VR:n selitys ei kuitenkaan kelpaa Kuluttajavirastolle, joka katsoo lipunmyyntipisteiden lakkauttamisen heikentävän asiakaspalvelua.

- Fyysinen lipunmyyntipiste on kuitenkin kuluttajalle paras paikka ostaa lippu, toteaa lakimies Jukka Kaakkola Kuluttajavirastosta.

Kuluttajavirastoa hiertää myös se, että e-lipun peruutusehdot ovat kuluttajan kannalta heikommat kuin muissa lipuissa. Suurin osa Kuluttajaviraston saamista VR:ään liittyvistä valituksista koskeekin nimenomaan elektronista lippua eli e-lippua. Kun tavallisesta lipusta voi saada rahat takaisin vielä junan mentyäkin, on e-lipun peruuttaminen lähes mahdotonta. Elektronisen lipun voi palauttaa vain ennen junan lähtöä ja silloinkin asiakas maksaa lipusta 8 euron toimitusmaksun.

VR:n mukaan e-lipun palautusehtoihin ei kuitenkaan ole tulossa muutosta. VR:n kaukoliikennepäällikkö Ari Vanhanen perustelee tätä kustannussäästöillä. Vanhasen mukaan lippuja saatettaisiin vaihtaa turhan paljon ilman vaihtokustannuksia.

Suosittelemme