Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Maan johto järkyttynyt tapahtuneesta

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on esittänyt osanottonsa Tuusulan ampumavälikohtauksen johdosta. Myös hallitus on pahoitellut syvästi tapausta ja suositellut torstaiksi suruliputusta.

Avaa Yle-sovelluksessa

- Meidät on tänään (keskiviikkona) kohdannut järkyttävä ja surullinen uutinen Tuusulassa Jokelan koulussa tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta. Esitän syvän osanottoni ampumavälikohtauksessa kuolleiden omaisille sekä ilmaisen myötätuntoni loukkaantuneille ja kaikille niille, joita tämä tragedia on koskettanut, tasavallan presidentti Tarja Halonen sanoi.

Hallituksen tiedotustilaisuudessa pääministeri Matti Vanhanen, peruspalveluministeri Paula Risikko ja opetusministeri Sari Sarkomaa valittivat syvästi tapahtunutta.

- Jokelan ampumistapaus jättää syvän viillon meidän turvallisuuden tunteeseen. Siihen yhteiskuntaan ja yhteisöön, jonka olemme tottuneet ja oppineet tuntemaan turvallisena siihen, tämä jättää sellaisen särön joka kestää pitkään. Me emme koskaan varmaan voi tietää sitä mitä nuoren ampujan mielenliikkeissä tapahtui mutta lopputulos on se, että se katkaisi monen koulutoverin ja opettajan elämän, pääministeri Vanhanen sanoi tiedotustilaisuuden alussa.

Sarkomaa ja Risikko pitivät tärkeänä välitöntä kriisiapua sekä tapahtuman jälkihoitoa. Opetushallitus on julkaissut sivuillaan oppaan koulujen kriisityötä varten.

Suosittelemme