Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Tehyn työtaistelulla kansalaisten vankka tuki

Kansalaisten hyväksyntä terveydenhoitoalan ammattijärjestön Tehyn työtaistelulle on säilynyt korkeana. 60 prosenttia kansalaisista hyväksyy Tehyn toimet tuoreessa kyselyssä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemässä kyselyssä kokoomusta ja keskustaa viime vaaleissa äänestäneistä yli puolet suhtautuu myönteisesti hoitajaliiton työtaisteluun.

Taloustutkimus on kysynyt neljä eri kertaa kuukauden aikana noin tuhannelta 15 - 79-vuotiaalta näiden kantaa Tehyn työtaisteluun. Tulos on viikko viikon jälkeen pysynyt lähes samanlaisena: hyväksyvästi työtaisteluun suhtautuvia on noin 60 prosenttia. Luku oli alimmillaan toisella kyselykierroksella viikolla 43, jolloin 57 prosenttia vastaajista kertoi hyväksyvänsä Tehyn toimet. Viime viikolla vastaava luku oli 63 ja tällä viikolla maanantaista perjantaihin tehdyssä kyselyssä tasan 60 prosenttia. Kielteisesti työtaisteluun suhtautuvien osuus on pysynyt koko neljän viikon ajan noin 25 prosentissa. Kansalaisten suhtautumisessa ei suuria eroja Suuria eroja kansalaisten suhtautumisesta asiaan ei löydy, vaikka vastaajat jaettaisiin kuinka pieniin ryhmiin iän, koulutuksen, ammatin tai taloudellisen tilanteen perusteella. Pieni, mutta selkeä poikkeama tasaissa tuloksessa on se, että kuluneella viikolla kyselyyn vastanneista naisista 57 prosenttia tuki Tehyä, kun vastaava luku miesten keskuudessa oli 63 prosenttia. Neljän viikon kyselytulosten perusteella selviää, miten eri puolueita viime eduskuntavaaleissa äänestäneet suhtautuvat Tehyn työtaisteluun. Tästä taulukosta löytyvät vastausten suurimmat erot; kuitenkin kaikista viittä suurinta puoluetta äänestäneistä suurin osa hyväksyy työtaistelun. Erot ovat melko selkeitä. Kun 75 prosenttia vasemmistoliittoa äänestäneistä, 74 prosenttia vihreiden kannattajista ja 68 prosenttia sosialidemokraateista vastasi kysymykseen hyväksymisestä "kyllä", oli vastaava luku sekä keskustaa että kokoomusta äänestäneiden joukossa 52. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. YLE Uutiset jatkaa tutkimuksen teettämistä viikoittain niin kauan, kunnes Tehyn ja kuntatyönantajan palkkakiista on ratkaistu. YLE Uutiset

Suosittelemme