Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Tehyn toinen aalto tuo vajaat 4 000 irtisanoutujaa lisää

Tehy jättää tiistaina uudet irtisanoutumislistat valtakunnan sovittelijalle, kuntatyönantajalle ja paikallisille sairaanhoitopiireille. Laajennettuun listaan tulee entisten 12 000 irtisanoutuvan hoitajan lisäksi vajaat 4 000 uutta nimeä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Tehyn järjestöjohtajan Kirsti Viljakaisen mukaan ne työntekijät, joilla on kahden viikon irtisanoutumisaika, irtisanoutuvat 27.11. ja ne joilla on neljän viikon irtisanoutumisaika, irtisanoutuvat 13.12.

Lakkopäällikkö Kirsti Viljakaisen mukaan kuntatyönantaja ei ole tullut vastaan kiistassa, sillä se luottaa siihen, että tekeillä oleva Tehy-laki ratkaisee tilanteen.

Uusia paikkoja on muun muassa Hyvinkään ja Porvoon sairaanhoitoalueilla sekä Lounais-Suomessa ja Hämeessä. Jo mukana olevissa paikoissa joukkoirtisanoutumiseen osallistuvien määrä kasvaa.

Kuopiossa kutsuttaisiin 170 pakkotyöhön

Kuopion yliopistollinen sairaala kutsuu pakkotyöhön noin 170 sairaanhoitajaa, mikäli Tehyn joukkoirtisanoutuminen ensi viikolla toteutuu ja hallituksen esittämä potilasturvallisuuslaki otetaan käyttöön.

Irtisanoutuneiden listoja aletaan käydä läpi näinä päivinä. KYS on alkanut jo ajaa alas toimintojaan työtaistelun uhan vuoksi. Ensi viikolta on peruttu noin sata leikkausta. Peruutuksista potilaat saavat henkilökohtaisen kirjeen.

Suosittelemme