Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Kehärata saa EU-tukea

Helsinki-Vantaan lentoaseman kehäjunanrata on saamassa rahoitusta EU:n liikennerahoista. Komissio ehdottaa, että Euroopan laajuisten liikenneverkkojen kehittämiseen suunnatuista varoista annetaan lentoaseman radalle 17,7 miljoonaa euroa. Kehäradan rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2009. Töiden arvioidaan maksavan kaikkiaan 420 miljoonaa euroa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Suomeen on tulossa rahaa myös Kouvolan ja Kotkan sekä Haminan sataman sekä Lahden ja Vainikkalan välisten rataosuuksien parantamiseen. Suomeen rahaa on tarjolla yhteensä 47,5 miljoonaa euroa.

Aiemmin EU-rahoitusta on myönnetty Suomen osuuksista muun muassa Kerava-Lahti-oikoradalle ja Turku-Helsinki-moottoritielle.

Euroopan laajuisten liikenneverkkojen (TEN-T) kehittämiseen on varattu vuosille 2007 - 2013 kaikkiaan 5,1 miljardia euroa. Hankkeita on kaikkiaan 30. Suurin summa eli lähes miljardi euroa on tarkoitus myöntää Saksan Berliinin ja Italian Palermon välisen rautatieyhteyden parantamiseen.

Hankkeiden valinnassa on asetettu etusijalle ympäristöä säästävät liikennemuodot, kuten sisävesi- ja rautatieliikenne. Rautatiehankkeiden osuus käytettävissä olevasta rahoituksesta on runsaat 74 prosenttia. Sisävesiliikenteelle on varattu 11,5 prosenttia rahoituksen kokonaismäärästä.

YLE Uutiset

Suosittelemme