Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Vuoden luontokirja katselee Suomea ilmasta

Maailman luonnonsäätiö WWF on valinnut Vuoden luontokirjaksi teoksen Suomi ilmasta. Teoksen kuvat ovat Hannu Vallaksen ja tekstin on laatinut toimittaja Veikko Neuvonen. Ulkoasusta vastaa graafinen suunnittelija Jukka Aalto.

Avaa Yle-sovelluksessa

Tämänvuotisen Vuoden luontokirjan valitsi kirjailija Leena Lehtolainen. Voittajateoksen valinnassa painoi muun muassa se, että teos levittää luonnonsuojelusanomaa ja sopii suurelle yleisölle.

Lehtolaisen mielestä Suomi ilmasta -teos avaa uusia näkökulmia suomalaiseen luontoon.

Kuvat näyttävät Suomen kauneuden mutta myös sen, miten ihminen on teoillaan ja toimillaan vaikuttanut luontoon, Lehtolainen perustelee valintaansa.

Kirjan kuvat ottanut Hannu Vallas on kuvannut Suomea ilmasta käsin jo 1960-luvulta lähtien. Hänelle on kertnyt matalalla lennettyjä kilometrejä kaikkialla Suomessa runsaat kaksi miljoonaa ja ilmavalokuvia yli puoli miljoonaa.

Kustannusosakeyhtiö Tammen julkaisema Suomi ilmasta on ilmestynyt myös englanniksi nimellä Finland from Above.

WWF:n nyt jo 30. kertaa järjestämään kilpailuun tuli ennätysmäärä ehdokkaita: 21 teosta kymmeneltä eri kustantajilta sekä kolme omakustannetta.

WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen ilahtui tämänvuotisen kilpailun tasosta. Hänen mukaansa suomalaisten kustantajien luontokirjojen taso on erinomainen.

Suosittelemme sinulle