Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Animalia: Eviran tarkastukset antavat aihetta huoleen

Eläinsuojeluliitto Animalian mielestä elintarviketurvallisuutta valvovan Eviran viikonloppuna maatiloilla tekemät tarkastukset antavat aihetta huoleen.

Avaa Yle-sovelluksessa

Eläinsuojeluviranomaiset tarkastivat tiloja, joilla Oikeutta eläimille -yhdistys epäili tapahtuvan eläinsuojelulain vastaista toimintaa. Eviran mukaan tarkastuksissa ei kuitenkaan toistaiseksi ole tullut ilmi mitään, mikä edellyttäisi välittömiä toimenpiteitä.

Animalia pitää tarkastusten tulosta huolestuttavana esimerkkinä siitä, että nykyisen kaltaisella valvonnalla ei edistetä eläinten hyvää hoitoa. Ennakkoon ilmoitettavilla tarkastuksilla ei saada kiinni eläinsuojelurikoksia, sillä epäillyt tuottajat ehtivät reagoida ja poistaa tiloistaan räikeimmät eläinsuojelulliset epäkohdat kuten kituvat eläimet, Animalia sanoo.

Animalia pitää myös huolestuttavana sitä, että Suomen laki sallii eläinten kasvattamisen ahtaissa oloissa. Lisäksi rangaistukset eläinsuojelulain rikkomisesta ovat alhaiset, joten tuotantotehokkuus menee eläinten hyvinvoinnin edelle, järjestö huomauttaa.

YLE Uutiset

Suosittelemme