Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Kansalaisten usko hallituksen onnistumiseen laskee

Vain runsas kolmannes suomalaisista uskoo hallituksen saavuttavan tärkeimmän tavoitteensa, kertoo Helsingin Sanomien teettämä mielipidetiedustelu. Lähes kaksi kolmannesta vastaajista arveli, että hallituksen onnistuminen on vähintään melko epätodennäköistä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Suurin muutos on tapahtunut kokoomuksen kannattajien keskuudessa. Kokoomuksen kannattajien enemmistö ei enää usko hallituksen tavoitteiden toteutumiseen. Vielä viime kesänä kokoomuslaiset olivat kaikkein luottavaisimpia.

Kyselyssä tiedusteltiin kansalaisten mielipidettä siihen, mitkä ovat hallituksen tärkeimmät tavoitteet. Vastauksissa esille nousi varsinkin hyvinvointipalvelujen turvaaminen, jonka 30 prosenttia katsoi tärkeimmäksi ja 21 prosenttia toiseksi tärkeimmäksi tavoitteeksi.

Tärkeysasteikossa toiseksi korkeimmalle nousi köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentäminen ja kolmanneksi ilmastonmuutoksen hillitseminen ja ympäristönsuojelu.

Kyselyssä vastaajat pitivät vähiten tärkeinä verotuksen alentamista, maanpuolustuskyvystä huolehtimista sekä rikollisuuden ja terrorismin torjuntaa.

Suosittelemme