Hyppää sisältöön

Novator lykkää Elisa-ehdotusta

Islantilainen sijoitusyhtiö Novator lieventää yllättäen vaatimuksiaan Elisan yhtiökokoukselle. Novator ehdottaa, että keskustelu Elisan yhtiöjärjestyksen ja strategian muutoksesta siirretään yhtiökokouksen jälkeiseen aikaan.

Novatorin mukaan keskustelu sen vaatimuksista on julkisuudessa ollut osittain harhaanjohtavaa. Novator ei halua kiirehtiä päätöksentekoa, vaikka pitääkin muutoksia Elisan yhtiörakenteessa välttämättöminä.

Novator haluaa kuitenkin edelleen oman edustuksen Elisan hallitukseen.

Runsaat 6 000 piensijoittajaa on tähän mennessä antanut Osakesäästäjien Keskusliitolle valtakirjan teleoperaattori Elisan nykyisen hallituksen puolustamiseksi. Valtakirjojen kerääminen lopetettiin keskiviikkona, mutta posti tuonee niitä torstaihin asti. Novator ei halua pilkkoa Elisaa Novator pyysi Elisan hallitusta viime vuoden marraskuussa kutsumaan koolle ylimääräisen yhtiökokouksen. Ylimääräinen yhtiökokous on määrä pitää tämän tammikuun 21. päivä. Novator on Elisan suurin yksittäinen osakkeenomistaja. Elisaa omistavat suomalaiset eläkeyhtiöt liittoutuivat pian Novatorin vaatimuksia vastaan. Muun muassa Varma ja Ilmarinen ovat lisänneet vuodenvaihteen tienoilla omistustaan Elisasta. Novatorin perustajan ja omistajan Thor Björgolfssonin mukaan yhtiön ehdotuksiin on otettu ennakkoasenne, ennenkuin asioista on ehditty keskustella. - Nämä väärinkäsitykset on syytä oikoa. Emme esimerkiksi halua jakaa Elisaa, emmekä yhdistää sitä minkään muun televiestintäsijoituksemme kanssa. Novator uskoo Elisan suuriin toteuttamattomiin mahdollisuuksiin, jotka eivät toteudu ilman muutoksia, sanoo Björgolfsson.

Suosittelemme sinulle