Hyppää sisältöön

Shokkikloorauskaan ei välttämättä auta Nokialla

Nokialla ollaan kallistumassa vesijohtoverkon shokkikloorauksen kannalle. Tähänastiset puhdistustoimet ovat jättäneet verkostoon kohtia, joista adeno- ja norovirusta edelleen löytyy.

Ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistön mukaan nyt nähtyjä ongelmia vesijohtoverkoston puhdistamisessa voitaisiin odottaa muissakin kaupungeissa vastaavassa tilanteessa. Lepistön mukaan sellainenkin mahdollisuus on olemassa, että edes shokkiklooraus ei auta.

- Ei sekään mikään sataprosenttisen varma menetelmä ole, mutta kyllä sillä käsittääkseni usein on saatu hyviä tuloksia, Lepistö toteaa.

Jos shokkikloorauksesta ei ole apua, on mietittävä muita kemikaaleja. Lepistö huomauttaa, että viruskanta vähenee koko ajan ja häviää ajan myötä.

Nokian vesijohtoverkoston puhdistamisen ensimmäinen vaihe valmistui keskiviikkona. Torstaina Nokian vesijohtoverkostosta löytyi edelleen sekä adenovirusta että norovirusta. Adenovirusta löytyi yhteensä kolmesta näytteestä ja norovirusta kahdesta näytteestä. Tutkimuksia jatketaan edelleen ensi viikolla.

Keittomääräys likaantuneella alueella on edelleen voimassa. Puhtaana säilyneellä alueella veden käytölle ei ole rajoituksia.

Suosittelemme sinulle