Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Cronberg peräänkuuluttaa Sipoonkorven luonnonsuojelualueen perustamista

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg toivoo vauhtia Sipoonkorven luonnonsuojelualueen perustamiseen. Cronbergin mukaan Korkeimman hallinto-oikeuden päätös hylätä Sipoon alueliitoksesta tehdyt valitukset mahdollistaa yhtenäisen luonnonsuojelualueen perustamisen.

Avaa Yle-sovelluksessa

Cronberg kirjoittaa blogissaan vihreiden internetsivuilla, että Helsingin pitää nyt lunastaa lupauksensa ja vauhdittaa Sipoonkorven luonnonsuojelualueen perustamista.

- Erityisesti huoleni koskee Sipoonkorven eteläosien suojelua. Kaikkein voimakkaimmat maankäytön ja rakentamisen paineet kohdistuvat liitoksen myötä juuri Sipoonkorven eteläosiin. Helsingin on sovitettava alueen kaavoitus ja kehittäminen huolellisesti yhteen alueen merkittävien luonto- ja virkistysarvojen kanssa, Cronberg sanoo.

Ympäristöministeriön pitäisi Cronbergin mukaan pikimmiten selvittää mahdollisuudet perustaa Sipoonkorven kansallispuisto. Selvitys on kirjattu hallitusohjelmaan.

Cronberg vaatii blogissaan lisäksi, että liikenneministeriön valmistelemaan liikennepoliittiseen selontekoon liitetään metrolinjan jatkaminen Sipooseen.

Suosittelemme