Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Vihreät haluavat vahvistaa perusturvaa

Vihreän liiton puoluehallitus haluaa vahvistaa perusturvaa ja helpottaa sosiaaliturvan saamista. Puoluehallituksen julkistaman kannanoton mukaan työnteon on aina oltava kannattavaa. Paras tapa toteuttaa tämä on vihreiden mielestä perustulon kaltainen järjestelmä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ville Niinistö sanoo, että nykyinen sosiaaliturva käytännössä vaikeuttaa työn tekemistä, kun pienetkin ansiot vähentävät sosiaaliturvan määrää. Sosiaaliturvan on kannustettava työntekoon. Se on hänen mukaansa mahdollista vain, jos sosiaaliturvan ja työn voi yhdistää nykyistä helpommin.

Hallituksen asettamalta sosiaaliturvakomitealta on vihreiden mielestä syytä odottaa rohkeaa esitystä, joka vastaa hallitusohjelman tavoitteisiin. Samalla on torjuttava jo eduskuntavaalien alla esitetyt vanhakantaiset näkemykset, jotka vaativat lisää vastikkeellisuutta kannustavuuden nimissä.

Vihreät muistuttavat, että perustuslaissa turvataan jokaisen ihmisen perustoimeentulo. Käytännössä perustoimeentulo on kuitenkin anomisen ja viranomaisharkinnan takana, eikä lain henki toteudu.

Suosittelemme