Hyppää sisältöön

Halonen: Sukupuolista häirintää kaikkialla

Presidentti Tarja Halosen mukaan sukupuolista häirintää esiintyy koko yhteiskunnassa, joka tasolla. Halonen otti kantaa ajankohtaiseen keskusteluun maakuntamatkallaan Jyväskylässä. Hän sanoi olevansa tyytyväinen, että asiasta nyt keskustellaan.

Sukupuolinen häirintä nousi puheenaiheeksi, kun eduskunnan tasa-arvoselvityksessä kävi ilmi, että naistyöntekijät kokevat eduskunnassa häirintää.

Halonen sanoi pitävänsä hyvänä, että asiasta keskustellaan. Sen sijaan hän ei ottanut kantaa siihen, onko nyt käyty keskustelu ollut tavaltaan paras mahdollinen.

Hienona hän pitää sitä, että kansanedustajat ovat sanoneet, että häirinnän vastaiset määräykset koskevat myös heitä. Tässä mielessä he varmasti toimivat hyvänä esimerkkinä työpaikasta, jossa asioista on alettu keskustella vakavasti ja todettu, että jos on aihetta moitteisiin, niin muutetaan tapoja, Halonen sanoi.

Tämän tyyppistä avointa keskustelua voitaisiin hänen mukaansa käydä myös mediamaailmassa. Tuskinpa häirintä on täysin tuntematon asia sielläkään, Halonen arveli.

Keskustelua Halonen vaati myös yritysten yhteiskunnallisen vastuun mahdollisesta vahvistamisesta. Se on hänen mukaansa tärkeää etenkin, jos valtio on yrityksessä omistajana.

Kun eduskunta kokoontuu jälleen ensi viikolla, sen olisi Halosen mielestä syytä heti tarttua kysymykseen, jota hän kertoi pohtineensa etenkin Stora Enson tapauksen vuoksi.

Vasemmistoliitto on jo ilmoittanut jättävänsä valtion omistajaohjauksesta välikysymyksen heti eduskunnan aloitettua kevätistuntokautensa.

Suosittelemme sinulle