Hyppää sisältöön

Suomeen saapuvilta filippiiniläishoitajilta laittomia välityspalkkioita

Suomeen tulevilta filippiiniläisiltä sairaanhoitajilta on pyydetty laittomia välityspalkkioita. Terveydenhuollon ammattilaisten tulo teollisuusmaihin on romahduttanut Filippiinien oman terveydenhuollon.

Suomalaista työvoimapulaa aiotaan paikata filippiiniläisillä. Tarkoituksena on tarjota noin sadalle filippiiniläiselle sairaanhoitajalle töitä vuosina 2008 - 2009.

Keskiviikkona esitettävä YLE TV1:n Ulkolinja paljastaa että suomalaisen työvoiman välitysyhtiön Opteamin käyttämä filippiiniläinen yhteistyökumppani on pyytänyt Suomeen tulevilta työntekijöiltä laittomia, tuhansien eurojen välityspalkkioita. YLE Uutiset tavoitti suomalaisyhtiön johtajan Filippiineilta. Hänen mukaansa yhteistyösopimus katkaistaan maanantaina. Nyt yhtiö etsii uutta kumppania. Tästä huolimatta ensimmäisten lähihoitajien on määrä saapua Filippiineiltä Suomeen maaliskuun loppuun mennessä. Suomeen on tulossa 20 hengen pilottiryhmä, jonka kanssa testataan toimintamalleja jatkoa varten. Filippiinien terveydenhoito suurissa ongelmissa Sairaanhoitajien ja lääkärien kouluttaminen Filippiineillä on iso bisnes. Maahan on noussut lyhyessä ajassa satoja oppilaitoksia. Filippiineillä koulutetaankin nyt enemmän terveydenalan ammattilaisia kuin koskaan aiemmin. Muuttovirran takia maan oma terveydenhuolto kärsii kuitenkin osaajapulasta. Valmistuneista sairaanhoitajista ja lääkäreistä suuri osa lähtee parempipalkkaisiin töihin teollisuusmaihin. Terveydenhuolto ei ole ollut Filippiineillä koskaan niin heikoissa kantimissa kuin nyt. YLE Uutiset

Suosittelemme sinulle