Honkanen kuitenkin painottaa, että levän käyttämiseen liittyy vielä paljon suuria kysymyksiä. Hän myös korostaa, ettei kukaan voi taata, että levästä koskaan edes tulee raaka-ainetta öljyntuotantoon.
Merilevä, jonka rasvayhdisteistä voi valmistaa biodieseliä, kiinnostaa Neste Oilin lisäksi myös muita kansainvälisiä öljy-yhtiöitä. Yhtiöt ovat viime vuosina keränneet levätutkimustietoa eri maista. Myös Neste Oil on käynnistänyt tutkimusyhteistyön levän käyttämisestä esimerkiksi Tampereen teknillisen yliopiston kanssa.
Myös Neste Oil on lokakuussa kertonut käynnistäneensä tutkimusyhteistyöhankkeita.
Uudet raaka-aineet voivat nousta Honkasen mielestä hyvin huomattaviksi biodieselin valmistuksessa. Levän saanti verrattuna viljeltyihin kasveihin voi olla jopa yli 50-kertainen.
Levän etu ravintokasvipohjaisiin raaka-aineisiin verrattuna on myös se, että levän viljely ei vie peltomaata, eikä tuotanto kuluta juomakelpoista makeaa vettä.
Levä on yksi vaihtoehdoista kiistellylle palmuöljylle. Esimerkiksi ympäristöjärjestö Greenpeace on kritisoinut Neste Oilia palmuöljyn käytöstä. Järjestön mukaan palmuöljyn kasvatus tuottaa kokonaisuudessaan enemmän hiiilidioksidipäästöjä kuin fossiilisten polttoaineiden tuotanto.
Levän lisäksi Neste Oil on kiinnostunut ruokaviljelyyn kelpaamattomilla alueilla viljeltävästä jatropha-kasvista. Kasvi ei kelpaa syötävksi, joten sitä voi viljellä esimerkiksi teiden varsilla. Sitä voi viljellä Kaakkois-Aasiassa, Intiassa ja Afrikassa.
Neste Oil pyrkii lisäämään myös esimerkiksi eläinrasvojen käyttöä. Eläinrasvat ovat elintarviketeollisuuden jätettä, ja niiden kasvihuonekaasupäästöt ovat Honkasen mukaan palmuöljyä pienemmät.
Yhtiön ensimmäinen biodiesellaitos aloitti toimintansa Porvoossa viime vuonna ja toisen laitoksen on määrä valmistua ensi vuonna. Tällä hetkellä Neste Oil rakentaa suurta biodiesellaitosta Singaporeen.