Hyppää sisältöön

Esikoiskirjailija Marko Kilpi sai Vuoden johtolanka -palkinnon

Kuopiolainen esikoiskirjailija Marko Kilpi on saanut Vuoden johtolanka -palkinnon romaanistaan Jäätyneitä ruusuja. Palkinnon myöntää Suomen dekkariseura.

Marko Kilpi tietää, mistä kirjoittaa, sillä hän on itse poliisi ja työskentelee vanhempana konstaapelina Kuopiossa. Palkintoraati kiittääkin juuri Kilven asiantuntemusta. Raadin mielestä Kilpi käyttää lisäksi kieltä raikkaasti ja luontevasti.

Jäätyneitä ruusuja -kirjan päähenkilö on entinen mainosmies Olli Repo, joka on poliisiopintojensa jälkeen työharjoittelussa entisessä kotikaupungissaan. Yhdessä perehdyttäjänsä Tossavaisen kanssa Repo selvittää rikossarjaa, joka vähitellen kasvaa yhä vakavammaksi. Samalla hän tekee tiliä menneisyytensä kanssa. Esikoiskirjailija Kilpi on myös ohjannut dokumenttielokuvat Viimeinen kaahaus, Piispaa kyydissä, Miekka ja Leijona, Kotona syntynyt ja Maisemagalleria. Jäätyneitä ruusuja ilmestyi viime syyskuussa. Kirjan filmatisointioikeudet on ostanut Asko Apajalahden Rainbow Productions -yhtiö. Ulkomaisen dekkarin kunniakirjan sai Fred Vargas Vuoden johtolanka -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985. Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet muun muassa Ilkka Remes, Matti Yrjänä Joensuu, Matti Rönkä ja Leena Lehtolainen. Suomen dekkariseura jakoi palkinnon keskiviikkona Hotelli Katajanokan Jailbird-ravintolassa. Palkinnon perinteiden mukaisesti poliisi otti palkitun sormenjäljet kunniakirjaan. Palkintotilaisuudessa jaettiin myös ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja. Sen sai ranskalainen kirjailija Fred Vargas.
YLE Uutiset

Suosittelemme sinulle