Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Remun puheesta selvää sanakirjan avulla

Pitkän linjan suomalaisrokkarin Remu Aaltosen omintakeisesta kielestä on julkaistu sanakirja. Toimittaja Jukka Annalan tekemä Remusanakirja auttaa ymmärtämään paremmin, mitä Remu mielikuvituksellisella ja runsalla ilmaisullaan tarkoittaa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Remu Aaltonen on jo vuosikymmenien ajan rikastuttanut kieltämme omintakeisella puheenparrellaan, mutta kaikki eivät sitä ymmärrä.

Toimittaja Jukka Annala on ihastellut Remun verbaliikkaa pikkupojasta saakka ja kokosi siitä Remusanakirjan. Kirjan aineisto on koottu olemassa olevasta kirjallisesta aineistosta muun muassa Remusta ja Hurriganesista kirjoitetuista kirjoista, lehtiarkistoista sekä radio- ja tv-haastatteluista 36 vuoden ajalta. Annala myös haastatteli kirjaa varten Remua ja hänen lähipiiriään. Remun puheeseen ovat vaikuttaneet mm. katujen slangi, äitimuorin sutkautukset ja rock'n'roll. Remusanakirja koostuu hakusanoista ja fraaseista, niiden selityksistä sekä suuresta määrästä käyttöesimerkkejä. Lisäksi teoksessa on katsaus Remu-enklannin tavaramerkkiin, lauluntekstien hölynpöly-lyriikkaan. Remu YLEn Elävässä arkistossa

Suosittelemme