Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Kolme sikatilaa syyteharkintaan videoiden vihjaamista eläinsuojelurikoksista

Kolmen sikatuotantotilan toiminta joutuu syyttäjälle syyteharkintaan epäillyistä eläinsuojelurikoksista. Lisäksi yksi sikatilallinen on saanut huomautuksen lievästä eläinsuojelurikoksesta. Yhteensä poliisin esitutkinnassa oli kahdeksan tuotantoeläintilaa Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisille tehtiin kaikkiaan 73 tutkintapyyntöä tuotantoeläintiloista sen jälkeen, kun Oikeutta eläimille -järjestö julkisti marraskuussa salaa kuvattuja videoita kärsivistä eläimistä.

Ryhmän videomateriaalia esitettiin YLE TV1:n A-studiossa.

Tutkituista tiloista 43 oli sikatuotantotiloja, 16 kanaloita, 13 broileritiloja ja yksi kalkkunatila. Selvityksen jälkeen todettiin, ettei 65 tilalla ole perusteita esitutkinnan aloittamiselle.

Yhdelle sikatuotantoa harjoittavalle tuottajalle poliisi antoi huomautuksen lievästä eläinsuojelurikoksesta.

Epäiltyjen eläinsuojelurikosten tutkinta saadaan päätökseen maaliskuun puoleenväliin mennessä.

Tiloille tunkeutuneista eläinaktivisteista on tehty tähän mennessä 54 rikosilmoitusta. Niiden esitutkinta jatkuu pitkälle kevääseen.

Oikeutta eläimille: Eläintuotanto eläinrääkkäystä

Oikeutta eläimille: Eläintuotanto eläinrääkkäystä

Oikeutta eläimille -yhdistys muistuttaa, että julkisuudessa esitetyt kuvat eivät ole poikkeustapauksia. Yhdistyksen mukaan eläimet voivat järjestelmällisesti pahoin suomalaisilla eläintuotantotiloilla.

- Se, että ihmisiä järkyttäneet kuvat eivät anna aihetta rikosepäilyihin kertoo sen, että suomalainen eläintuotanto näytää juuri siltä, mitä järkyttävistä videoista voi nähdä, Oikeutta eläimille -yhdistyksestä todetaan.

Yhdistyksen mielestä suomalainen eläintuotanto onkin laillistettua eläinrääkkäystä.

Suosittelemme