Hyppää sisältöön

Kanerva perui esiintymisensä Virossa

Ulkoministeri Ilkka Kanerva on perunut yllättäen osallistumisensa Virossa järjestettävään Lennart Meri -seminaariin.

Suomen Viron-suurlähettiläs Jaakko Kalela kertoo asiasta YLE Uutisille. Kanervan oli tarkoitus esiintyä ulkopolitiikkaa koskevassa paneelikeskustelussa kello yksitoista. Seminaarin aihe oli EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikka pohjoismaisesta näkökulmasta. Tästä aihetta käsittelevään paneelikeskusteluun Kanervan oli myös määrä osallistua. Muita keskustelijoita ovat muun muassa Viron ja Latvian ulkoministerit sekä EU-komissaari Olli Rehn.

Perumisen syy ei ole tiedossa. Ulkoministerin erityisavustajan Jori Arvosen mukaan Kanerva "haluaa todennäköisesti pitää vapaapäivän".

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen sanoo ymmärtävänsä Kanervan halua säästellä itseään. Katainen sanoo YLE Uutisille toimittamassaan lausunnossa itsekin kannustaneensa Kanervaa tähän, sillä viime ajat ovat olleet tälle raskaita.

Pääministeri Matti Vanhanen ei ole ollut viikonvaihteessa yhteydessä ulkoministeri Ilkka Kanervaan. Vanhanen kertoi YLEn pääministerin haastattelutunnilla saaneensa kuitenkin tiedon siitä, että Kanerva jättää Tallinnan seminaarin väliin levon tarpeen vuoksi.

Vanhanen ei tunne tarkemmin tapahtuneen taustoja, mutta sanoo ymmärtävänsä, että joskus tulee tarvetta lepäämiseen. Vanhanen toisti pitävänsä itsestäänselvänä, että pääministeri tukee ministeriä, jolla on oman puolueensa tuki takanaan. Itsekin hän laskee jo neljännen kerran ilmaisseensa tukensa Kanervalle.

Tallinnassa yllättyttiin poisjäännistä

Tallinnassa Kanervan poissaolo oli konferenssin osanottajille täydellinen yllätys. Olli Rehn ei halunnut kommentoida ulkoministerin poisjäännin mahdollisia syitä.

- Ilmeisesti ohjelmanmuutos, Rehn totesi lyhyesti.

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves levitteli hämmästyneenä käsiään.

- En tiedä mitään. Ilmeisesti en tapaakaan Kanervaa tänään, Ilves ihmetteli.

Suosittelemme sinulle