Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Rautatieviraston ylijohtaja Alppivuori pidätetty virantoimituksesta

Rautatieviraston ylijohtaja on pidätetty virastaan rikosepäilyn vuoksi. Rautatieviraston virkamies on tehnyt poliisille rikosilmoituksen ylijohtaja Kari Alppivuoresta. Ilmoituksen mukaan Alppivuori olisi pahoinpidellyt alaistaan viime kuussa työpaikallaan. Alppivuori kiistää epäilyt.

Avaa Yle-sovelluksessa

Liikenne- ja viestintäministeriö on pidättänyt ylijohtajan virasta poliisin esitutkinnan ajaksi. Asiaa tutkii Helsingin poliisi. Rautatieviraston ylijohtajan tehtäviä hoitaa Alppivuoren virasta pidättämisen ajan liikenne- ja viestintäministeriön hallitusneuvos Hannu Pennanen.

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön Harri Pursiaisen mukaan väitetty välikohtaus sattui 12.3. Rautatieviraston tiloissa Helsingin Kampissa. Rautatieviraston viestintäpäällikkö Katri Myllykoski kertoo, että selkkaus sattui viraston tiloissa myöhään iltapäivällä, kuitenkin ennen virka-ajan päättymistä. Virastossa oli paikalla muitakin työntekijöitä. Poliisia ei tapahtumien vuoksi virastoon kutsuttu.

Ylijohtaja Alppivuori on myöntänyt joutuneensa sanaharkkaan miespuolisen alaisensa kanssa. Alppivuori on kuitenkin kiistänyt, että tilanne olisi ajautunut fyysiseen kontaktiin. Väitetyn pahoinpitelyn uhri on pitkän virkamiesuran tehnyt, korkeahkossa asemassa oleva viraston työtekijä, kansliapäällikkö Pursiainen kertoo.

Rautatievirasto vastaa rautateiden turvallisuudesta. Virasto perustettiin toissa vuonna, ja nyt virasta pidätetty Alppivuori on viraston ensimmäinen vetäjä.

YLE Uutiset

Suosittelemme