Hyppää sisältöön

Aktia ja Veritas Vahinkovakuutus yhdistyvät

Aktia Säästöpankki ja Veritas Vahinkovakuutus fuusioituvat ensi vuodenvaihteessa. Veritaksen henkivakuutusyhtiö tuli osaksi Aktiaa jo runsas vuosi sitten ja nyt erillinen vahinkovakuutusyhtiö liittyy ruotsinkieliseen säästöpankki Aktiaan.

Veritas Vahinkovakuutuksen liikevaihto on runsaat 75 miljoonaa euroa. Aktialla on 84 pankkikonttoria.

Yhdistyminen tapahtuu niin, että kesäkuussa yhtiökokousten on määrä hyväksyä fuusio, syyskuussa käsitellään järjestelyn yksityiskohdat tarkemmin ja fuusion on määrä olla valmis 1.1. 2009.

Veritas Vahinkovakuutuksen hallituksen puheenjohtajan mukaan järjestely merkitsee mahdollisuutta kasvuun ja parempaan kannattavuuteen.

Aktian hallituksen puheenjohtaja arveli, että säästöpankkiryhmästä tulee nyt "täyden palvelun finanssiryhmä, joka tarjoaa asiakkailleen pankki- ja vakuutuspalveluita.

Veritas Vahinkovakuutuksen omistajat saavat sulautumisessa Aktian osakkeita, jotka yhteensä muodostavat noin 10 prosentin omistusosuuden uudessa finanssiryhmässä. Sulautumisen yhteydessä Veritas Vahinkovakuutus muutetaan keskinäisestä yhtiöstä osakeyhtiöksi.

Aktia ilmoitti myös aloittavansa valmistelut listautumisesta pörssiin. Vakuutusyhtiö Veritaksen eläkeyhtiö jäi vielä itsenäiseksi toimijaksi.

Suosittelemme sinulle