Hyppää sisältöön

Halonen: Äänestäjien vaatimustaso nousee

Tasavallan presidentti Tarja Halosen mukaan ulkoministeri Ilkka Kanervan erottamiseen johtanut tekstiviestikohu osoittaa, että aika on muuttumassa.

Sama trendi on presidentin mukaan kuitenkin nähtävissä Suomen lisäksi myös ulkomailla. Presidentin mukaan poliittisen kulttuurin muutoksella ja poliitikkojen käytöksen aiempaa tarkemmalla seurannalla on sekä myönteisiä että kielteisiä seurauksia.

Halonen arvioi kansalaisten vaatimustason nousseen ja omiksi edustajiksi valittujen odotetaan käyttäytyvän paremmin kuin itse käyttäydytään. Halosen mielestä hyvää muutoksessa on se, että siinä korostuu sukupuolten tasa-arvo ja säällinen käyttäytyminen.

Huonona seurauksena presidentti pitää muun muassa sitä, ettei suuren mediakohun lopuksi aina välttämättä muisteta, oliko poliitikon ero lopulta aiheellinen vai ei.

Kysymykseen kohun vaikutuksesta Suomen maineeseen Halonen vastasi muistuttamalla vastaavia skandaaleja tapahtuneen myös muissa maissa.

- Kyllähän tämä asia on levinnyt kansainvälisesti aika paljon. Ei Suomi nyt tässä suhteessa ole mikään poikkeava maa. Näitä on tullut yhdestä sun toisesta saman viiteryhmän maasta. Se elää aikansa ja sitten mielenkiinto on ohitse, Halonen arvioi tiedotustilaisuudessaan Naton huippukokouksen yhteydessä Romanian Bukarestissa.

Suosittelemme sinulle