Hyppää sisältöön

Suomalaissarja voitti Emmy-palkinnon

Suomalainen televisioformaatti Staraoke on voittanut ensimmäisenä suomalaissarjana International Emmy Awards-palkinnon. MTV3:lla pyörivä Staraoke valittiin parhaaksi vuorovaikutteiseksi ohjelmaksi.

Palkinto jaettiin maanantai-iltana Ranskan Cannesissa alan kansainvälisen suurtapahtuman MipTV:n yhteydessä.

- Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun suomalainen ohjelma on ollut ehdokkaana ja myös voittanut Emmyn. Juhlatunnelma oli kyllä mahtava, kertoo Cannesista tavoitettu ohjelman tuottaja Antti Seppänen.

Seppäsen mukaan tuomaristo kiitteli etenkin ohjelman hauskuutta ja iloisuutta. Staraokea kiiteltiin "hyvän mielen ohjelmaksi".

Intervisio Oy:n tuottamassa Staraoke-ohjelmassa lapset kilpailevat karaoketietokonepelin avulla siitä, kuka pystyy laulamaan tunnettuja lauluja tarkimmin. Peli tunnistaa laulajan äänenkorkeuden ja antaa pisteitä oikeasta laulusta.

Ohjelman juontaa taiteilijanimellä Kana esiintyvä Marianna Alanen. Staraoke-ohjelma pyörii tällä hetkellä Suomessa MTV3-kanavalla, Ruotsissa TV4:lla ja Unkarissa Minimax-kanavalla.

Kansainväliset Emmyt jakava The International Academy of Television Arts & Sciences on tuotantoyhtöiden kansainvälinen yhteistyöjärjestö, jolla on 400 jäsenyhtiötä 70 eri maassa.

Suosittelemme sinulle