Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Anttila puolustaa hintaehdotustaan

Maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) on edelleen sitä mieltä, että elintarvikkeisiin voisi laittaa kaupoissa kaksi eri hintaa, joista toinen olisi hinta ilman arvonlisäveroa ja toinen hinta veron kanssa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Anttila puolustaa Forssan Lehden kolumnissaan ehdotustaan, jossa ruuan hintaan laskettaisiin arvonlisävero vasta kassalla. Kuluttajaliitto tyrmäsi ehdotuksen viikolla, koska sen mukaan tuotteen kokonaishinnan on oltava hintalapussa.

- Kysymys on kaupan hinnoittelun saamisesta läpinäkyväksi, jotta kuluttajakin voi hahmottaa, mikä osuus siinä hinnassa on arvonlisäveroa, Anttila kirjoittaa. Lisäksi ministeri huomauttaa, että kahden hinnan esillä pitämisestä on aiempaakin kokemusta: euroon siirryttäessä tuotteille ilmoitettiin aina euro- sekä markkahinnat.

Maatalousministerin mukaan veron osuuden näkyminen kuluttajalle auttaisi ihmisiä käsittämään hallitusohjelmaan kirjatun ruuan arvonlisäveron alennuksen nykyisestä 17:stä 12 prosenttiin. Alennus on näillä näkymin luvassa syksyllä 2009.

Suosittelemme